Krówky alebo lentilky?

Nebudem Vás napínať. Za mňa jednoznačne krówky. Tie veľké, v mastnom papieri, so škaredou kravičkou, správne dozreté… Vy neviete, že krówky dozrievajú? Tak to potom nie ste pravý “krówkojad”, alebo ste ešte neboli inicializovaní. Správna krówka je jedine “śmietankowa”, žiadne karamelové, vanilkové alebo makové neuznávam.

No a taká krówka je najskôr úplne tvrdá, z vnútra “ prachová”, postupne zrením sa vo vnútri urobia take sladučké granulky, ktoré sa po dozretí premenia na lahodne  ťahavú smotanovú hmotu…. mňam. Čo tam po lentilkách… Aj keď musím uznať, že počas mojich poľských prázdnin boli výbornou valutou: za jednu krabičku som s bratrancami vykšeftoval dve hrste krowiek. A čo vy? Krówky alebo lentilky?

Marek Berky